Publikavimo data: 2024-05-25
Batardas su marinuota lašiša, skrudintomis paprikomis ir krapais
Bâtard (iš prancūzų kalbos žodžio bâtard - "nesantuokinis vaikas") yra garsiosios prancūziškos bagetės sūnus arba jaunesnysis brolis. Ji yra daug mažesnė ir kuklesnė. Tačiau kol bagetė išdidžiai žvelgia iš pirkėjų popierinių maišelių, bâtard greitai ir sumaniai pakliūva po peiliu, kad taptų skanaus ir sotaus sumuštinio su žuvimi pagrindu.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą ir marinuokite lašišą. Smulkiai supjaustykite marinuotą agurką, sutarkuokite šviežią agurką ir išspauskite skysčio perteklių. Dubenyje sumaišykite majonezą su smulkintais agurkais. Lašišos griežinėlius sudėkite į atskirą dubenį, lengvai patepkite padažu ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite paprikas ir batatus. Dėkite paprikų puseles ant grotelių arba orkaitės grotelių ir kepkite 15 minučių. Išimkite paprikas iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti. Keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir įkaitinkite. Supjaustykite batardą griežinėliais ir apkepkite kiekvieną puselę perpjauta puse žemyn.
Žingsnis 3
Paruoškite lašišos batardą. Salotų lapus laikykite keptuvėje su aliejumi, kuriame kepė duona. Salotas dėkite ant apatinės batono pusės. Ant salotų užpilkite šiek tiek padažo. Ant salotų sudėkite žuvies griežinėlius. Supjaustykite keptas paprikas storomis juostelėmis ir sudėkite jas ant žuvies. Vėl užpilkite padažo, uždėkite plonų krapų šakelių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždenkite kita batato puse.
Kategorijos