Publikavimo data: 2024-05-01
Bavariško stiliaus blauzdelės
Kiaulienos kumpis - tai kumpio arba, kaip dar vadinama, blauzdos dalis, esanti šalia gyvulio kelio sąnario. Kiaulienos nugarinė skiriasi nuo kitų kiaulienos dalių. Jo mėsa yra šiek tiek tamsesnė, o skonis - intensyvesnis. Norint pagaminti bavarišką nugarinę, reikia geros kokybės alaus, turinčio ryškų apynių skonį ir neturinčio akivaizdžių alkoholio atspalvių. Vokietijoje nugarinė kepama tamsiame aluje, nes jis laikomas intensyvesniu. Kepant orkaitėje visas alkoholis išgaruoja.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulienos nugarinę. Sudėkite nugarinę į puodą, kad užvirtų. Į mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir morkas. Įdėkite nulupto česnako, kmynų ir 5-6 žirnelius pipirų. Pasūdykite ir supilkite sojų padažą. Pabaigoje supilkite alų, jis turi visiškai uždengti mėsą, todėl puodo tūrį pasirinkite taip, kad sunaudotumėte kuo mažiau putojančio gėrimo. Uždenkite puodą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą per naktį marinuotis, kad patiekalo skonis taptų ryškesnis ir intensyvesnis. Tačiau kepsnį galite išvirti iš karto, kai tik jį užpilsite alumi.
Žingsnis 2
Išvirkite kastinį. Pastatykite keptuvę ant didelės ugnies ir užvirinkite. Nuo verdančio alaus nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite nugarinę po dangčiu maždaug 120 minučių. Per virimo laiką vieną kartą apverskite. Po 2 valandų ištraukite nugarinę ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Giliame inde sumaišykite medų ir garstyčias. Viską gerai išmaišykite ir palikite 5-7 minutes pastovėti.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimui kepsnį. Kepimo skardą išklokite folija. Išimkite daržoves iš puodo, kuriame virė kastinys, ir paskleiskite jas ant kepimo skardos. Ant daržovių išdėliokite obuolius. Obuolius užpilkite 2-3 šaukštais alaus sultinio. Kepimo skardos dugnas turi būti padengtas skysčiu. Iš visų pusių gausiai aptepkite kepsnį medaus ir garstyčių padažu ir padėkite jį į skardos vidurį. Aplink nugarinę sudėkite bulves. Raugintus kopūstus išdėliokite kepimo skardos kampuose.
Žingsnis 5
Iškepkite Bavarijos stiliaus kastinį orkaitėje. Skardą su kastiniu įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 40 minučių, kol susidarys auksinė plutelė. Kas 10 minučių daržoves ir mėsą užpilkite alaus sultiniu iš puodo. Jei reikia, aptepkite mėsą likusiu padažu.
Kategorijos