Publikavimo data: 2024-04-03
Blauzdelė su bulvėmis
Orkaitėje su bulvėmis kepta kiaulienos nugarinė yra labai sotus patiekalas, kuriuo galima pamaitinti visą šeimą. Kepant mėsos sultys ir prieskoniai įsigeria į bulves, o minkšta apkepta mėsa jau vien savo aromatu žadina apetitą. Iškepti nugarinę su bulvėmis nėra sunkiau nei pasigaminti įprastą savaitės dienos vakarienę - receptui reikia pačių paprasčiausių produktų ir prieskonių, o rezultatas patiks net ir turintiems pagrindinius maisto gaminimo įgūdžius.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. 2 česnako skilteles išspauskite per presą ir sumaišykite su druska, cukrumi ir obuolių actu. Įberkite pipirų ir mišinį atskieskite vandeniu. Gerai išmaišykite ir leiskite cukrui ir druskai ištirpti.
Žingsnis 2
Paruoškite raktikaulį. Peiliu padarykite gilius pjūvius, stengdamiesi mėsą pradurti bent 3 cm atstumu. Supjaustykite 3 česnako skilteles plonais griežinėliais ir pamerkite juos į druską. Česnaku apibarstykite nugarinę ir užpilkite marinatu. Palikite mėsą marinate apie 1 valandą.
Žingsnis 3
Iškepkite kastinį. Išimkite nugarinę iš marinato ir sandariai suvyniokite į foliją, nepalikdami tarpų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite kepsnį ant skardos 1 valandą.
Žingsnis 4
Paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite apskritimais, svogūnus - vienodais plonais žiedais. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su druska, džiovintomis petražolėmis ir krapais.
Žingsnis 5
Iškepkite nugarinę su bulvėmis. Po valandos ištraukite kugelį iš orkaitės ir išimkite iš kepimo skardos. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir eilėmis išdėliokite bulves bei svogūnus. Ant daržovių supilkite sviesto, druskos ir žolelių mišinį. Atsukite foliją ir ant bulvių uždėkite kepsnį. Ant kiaulienos užpilkite nedidelį kiekį marinato. Dėkite nugarinę ir bulves į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol bulvės iškeps.
Kategorijos