Publikavimo data: 2024-04-03
Blauzdos su medumi
Orkaitėje meduje keptas blauzdikaulis - pikantiškas, aromatingas, sultingas patiekalas, kurį galima paruošti šventiniam stalui. Šis receptas kepamas medaus ir garstyčių glazūroje, kurios likučius galima naudoti kaip padažą patiekalams. Medaus skonis puikiai dera su garstyčiomis. Keptai kiaulienos nugarinei geriau rinktis nugarinę - ji mėsingesnė ir sultingesnė. Kokybiško gaminio mėsos spalva turi būti šviesi, o riebalai - balti. Tamsios spalvos mėsa ir geltoni riebalai yra požymis, kad gyvulys yra senas.
Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Pastatykite vandenį su kastetu ant didelės ugnies ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, nusunkite visą svogūną, likusias 3 skilteles česnako, gvazdikėlius, juoduosius pipirus. Druskos pagal skonį. Virkite 1,5-2 valandas, kol kastinys bus paruoštas. Likus 30 minučių iki virimo pabaigos įdėkite lauro lapą.
Žingsnis 2
Kol kepa nugarinė, paruoškite medaus ir garstyčių glajų. 1 arbatinį šaukštelį pipirų mišinio kruopščiai sumalkite trintuve. Sumaišykite medų su garstyčiomis ir įberkite maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite kastinį glazūroje. Iškepusį kepsnį visiškai aptepkite glajumi ir suvyniokite į foliją. Kepkite kepsnį 200 °C temperatūros orkaitėje 40-60 minučių.
Kategorijos