Publikavimo data: 2024-04-03
Orkaitėje virtas kastinys
Kiaulienos blauzdos, virtos prieskoniuose ir keptos orkaitėje, receptas, kurį naudoja restoranų virėjai, kad kiauliena būtų minkšta, švelni ir sultinga. Šiuo atveju virimas pakeičia ilgą kiaulienos sprandinės mirkymo marinate procesą, o vėlesnis kepimas leidžia sukurti šlovingą apetitą žadinančią plutelę. Kad ant namų stalo atsirastų pasaulinės virtuvės šedevras, reikia pasirinkti prieskonių, apie valandą juose virti nugarinę, o paskui 15 minučių kepti virtą mėsą orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite raktikaulį. Peiliu padarykite gilius siaurus įpjovimus maždaug 3-4 cm atstumu vienas nuo kito. Susmulkinkite 3 česnako skilteles plonais griežinėliais ir apvoliokite juos druskoje ant lėkštutės. Įstumkite česnako skilteles kuo giliau į mėsos įpjovas.
Žingsnis 2
Išvirkite sultinį. Svogūną perpjaukite išilgai pusiau, 5 česnako skilteles perpjaukite skersai. Paruoštą vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite. Į vandenį suberkite pusę svogūno, česnaką, druską ir cukrų. Įberkite pipirų, kardamono ir kardamono, kardamono ir kardamono, kardamono ir kardamono ir kardamono. Po kelių minučių, kai cukrus ir druska visiškai ištirps, į vandenį nuleiskite kumpį. Užvirinkite vandenį ir virkite kugelį mažiausiai 1 valandą, kol mėsa išvirs.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimui kepsnį. Dubenyje sumaišykite medų ir garstyčias, kol mišinys taps visiškai vientisas. Išvirusią nugarinę išimkite iš puodo į lėkštę ir nusunkite sultinio perteklių. Užtepkite garstyčių ir medaus mišinio ant nugarinės - maždaug pusė mišinio turėtų padengti visą gabalėlį. Kitą pusę svogūno supjaustykite stambiais žiedais ir sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 4
Iškepkite kastinį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kiaulienos nugarinę dėkite ant svogūnų ir kepkite 10 minučių. Tada mėsą užpilkite sultimis ir dar 5 minutes palaikykite orkaitėje.
Kategorijos