Publikavimo data: 2024-04-03
Virtas blauzdikaulis
Kiaulienos kumpis - tai kiaulienos kumpio dalis, esanti šalia kelio. Jame beveik nėra mėsos, bet daug raiščių ir sausgyslių. Priekiniuose kepsniuose yra daug venų, todėl jie daugiausia naudojami šaltibarščiams ir lauktuvėms virti. Užpakaliniai kepsniai turi mėsos prie kaulo. Tinkamai apdorojus galima pagaminti skanų ir originalų patiekalą. Puode virta kiaulienos nugarinė yra labai skanaus ir aromatingo patiekalo receptas, kurį geriau patiekti atšaldytą su garstyčiomis arba krienais.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulienos nugarinę. Įdėkite nugarinę į gilų puodą ir visiškai užpilkite vandeniu. Įjunkite didžiausią kaitrą. Kai tik vanduo užvirs (maždaug po 30-40 minučių), nusunkite jį ir užpilkite mėsą švariu vandeniu. Vėl užvirinkite. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite kiaulienos nugarinę apie 2-2,5 valandos. Kai nugarinė išvirs 1 valandą, į vandenį sudėkite nuluptus svogūnus, nesmulkintas morkas, juodųjų pipirų žirnelius, druską ir lauro lapus.
Žingsnis 2
Baigkite kepti kiaulienos nugarinę. Išimkite paruoštą nugarinę iš sultinio ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tada atskirkite mėsą nuo kaulo. Apibarstykite kiaulienos nugarinę druska, maltais juodaisiais pipirais ir česnako milteliais. Suvyniokite paruoštą kiaulienos nugarinę į ritinėlį ir suriškite virvele, kad ritinėlis išlaikytų formą. Tada suvyniokite jį į foliją ir padėkite į šaldytuvą bent 1,5 valandos, o geriau - per naktį. Virtas kiaulienos sprandinės vyniotinis turi visiškai atvėsti ir įsigerti visi prieskoniai ir česnakai.
Kategorijos