Publikavimo data: 2024-04-03
Įkiškite rankinuką į rankovę
Rankovėje keptam kastinėliui nereikia sudėtingų instrukcijų ir paslaptingų kulinarinių manipuliacijų. Tiek patyrę virėjai, tiek pradedantys gaminti galės išsikepti skanų ir sultingą "čekišką kelnį", išgarsinusį Čekijos alaus restoranus. Kiaulienos kepsnys, prieskoniai, orkaitė ir specialus maišelis su spaustukais - tai viskas, ko prireiks kepant kepsnio rankovėje receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite 3/5 susmulkinto česnako, pipirus, druską ir cukrų. Supilkite actą ir sojų padažą ir gerai išmaišykite. Mišinį praskieskite vandeniu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite raktikaulį. Likusias 2/5 česnako apvoliokite druskoje. Kiaulienos nugarinėje padarykite gilius įpjovimus ir įdarykite mėsą česnakais. Sudėkite mėsą į marinatą ir maišykite, kol ji visiškai pasidengs mišiniu. Palikite nugarinę marinuotis šaldytuve apie 1 valandą.
Žingsnis 3
Iškepkite kastinį. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Išimkite nugarinę iš marinato ir įdėkite ją į kepimo rankovę. Rankovę suriškite specialiais raiščiais arba kulinarine virvele. Rankovėje padarykite kelias skylutes, kad galėtų išeiti garai. Kepkite nugarinę rankovėje 1 valandą.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir sausas žoleles. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite kumpiui šiek tiek atvėsti. Atsargiai perpjaukite maišelį, kad nenusidegintumėte nuo karštų garų. Visiškai išvyniokite maišelį ir iš visų pusių aptepkite kepsnį garstyčių, medaus ir žolelių mišiniu. Sudėkite mėsą į maišelyje susidariusias sultis ir kepkite dar 15 minučių, kol mėsa taps tvirta ir auksinės spalvos. Kepimo metu 2-3 kartus apverskite kepsnį ir aptepkite medaus ir garstyčių mišiniu.
Kategorijos