Įkiškite rankinuką į rankovę pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Įkiškite rankinuką į rankovę

Rankovėje keptam kastinėliui nereikia sudėtingų instrukcijų ir paslaptingų kulinarinių manipuliacijų. Tiek patyrę virėjai, tiek pradedantys gaminti galės išsikepti skanų ir sultingą "čekišką kelnį", išgarsinusį Čekijos alaus restoranus. Kiaulienos kepsnys, prieskoniai, orkaitė ir specialus maišelis su spaustukais - tai viskas, ko prireiks kepant kepsnio rankovėje receptą.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, soja
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įkiškite rankinuką į rankovę Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite 3/5 susmulkinto česnako, pipirus, druską ir cukrų. Supilkite actą ir sojų padažą ir gerai išmaišykite. Mišinį praskieskite vandeniu ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Įkiškite rankinuką į rankovę Žingsnis 2
Paruoškite raktikaulį. Likusias 2/5 česnako apvoliokite druskoje. Kiaulienos nugarinėje padarykite gilius įpjovimus ir įdarykite mėsą česnakais. Sudėkite mėsą į marinatą ir maišykite, kol ji visiškai pasidengs mišiniu. Palikite nugarinę marinuotis šaldytuve apie 1 valandą.

Žingsnis 3

Įkiškite rankinuką į rankovę Žingsnis 3
Iškepkite kastinį. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Išimkite nugarinę iš marinato ir įdėkite ją į kepimo rankovę. Rankovę suriškite specialiais raiščiais arba kulinarine virvele. Rankovėje padarykite kelias skylutes, kad galėtų išeiti garai. Kepkite nugarinę rankovėje 1 valandą.

Žingsnis 4

Įkiškite rankinuką į rankovę Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir sausas žoleles. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite kumpiui šiek tiek atvėsti. Atsargiai perpjaukite maišelį, kad nenusidegintumėte nuo karštų garų. Visiškai išvyniokite maišelį ir iš visų pusių aptepkite kepsnį garstyčių, medaus ir žolelių mišiniu. Sudėkite mėsą į maišelyje susidariusias sultis ir kepkite dar 15 minučių, kol mėsa taps tvirta ir auksinės spalvos. Kepimo metu 2-3 kartus apverskite kepsnį ir aptepkite medaus ir garstyčių mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos