Bavariško stiliaus rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Bavariško stiliaus rauginti kopūstai

Bavariški rauginti kopūstai yra nacionalinis Vokietijos patiekalas. Vokiečių konservavimo procesas trunka iki 6 savaičių. Kopūstai buvo paliekami raugti po presu moliniuose puoduose, panardintuose į vandenį. Nuo XIX a. antrosios pusės rauginti kopūstai pradėti gaminti pramoniniu mastu - dabar jų galima nusipirkti daugelyje Vokietijos parduotuvių. Bavariško tipo rauginti kopūstai pagal šį receptą paruošiami daug greičiau. Pagal vokišką tradiciją kopūstai iš pradžių šiek tiek patroškinami, o paskui troškinami.
Gaminimo laikas
4375 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
28 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bavariško stiliaus rauginti kopūstai Žingsnis 1
Rauginkite kopūstus. Kopūstus užpilkite actu, sudėkite į puodą, ant viršaus uždėkite presą ir 1-3 dienas padėkite šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Bavariško stiliaus rauginti kopūstai Žingsnis 2
Paruoškite bavariško tipo raugintus kopūstus. Kai kopūstai bus paruošti, 3-5 min. keptuvėje aliejuje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos. Sudėkite kopūstus, druską, pipirus ir kmynus. Troškinkite, kol kopūstai suminkštės, 30-40 minučių. Troškinimo pabaigoje įberkite kadagio uogų ir lauro lapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos