Publikavimo data: 2024-03-27
BBQ šonkauliukai
Egzistuoja teorija, kad barbekiu padažą į Europą atvežė Kristupas Kolumbas. Jis jį perėmė iš indėnų, gyvenusių dabartinės Naujosios Meksikos teritorijoje. Indėnai padažą naudojo lamos mėsai kepti. Šiais laikais šis padažas plačiai paplitęs, o jo gaminimo receptų yra nesuskaičiuojama daugybė. Išbandykite gaminti šonkauliukus su šiuo įdomiu padažu pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką.
Žingsnis 2
Šonkauliukus sudėkite į gilią lėkštę, užpilkite saulėgrąžų aliejumi, medumi, sojų padažu, įberkite česnako, aitriosios paprikos, druskos ir prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 3
Aptepkite šonkauliukus marinatu, uždenkite lėkštę maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Žingsnis 4
Marinuotus šonkauliukus sudėkite į kepimo indą. Užpilkite šonkauliukus likusiu marinatu ir pusantros valandos pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Šonkauliukus patiekite papuoštus šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos