Bešamelio padaže kepta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Bešamelio padaže kepta vištiena

Šis receptas tinka tiems, kurie nori išbandyti aukštąją virtuvę. Bešamelio padažas yra vienas populiariausių padažų net ir brangiausių restoranų virėjų tarpe. Atsižvelgiant į jo neutralų, bet gilų skonį, galite drąsiai eksperimentuoti su produktų derinimu patiekale. Tačiau mūsų atveju viskas bus gana paprasta.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bešamelio padaže kepta vištiena Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą aukštai pakeltoje keptuvėje. Kai jis taps visiškai skystas, suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Įberkite muskato riešuto.

Žingsnis 2

Bešamelio padaže kepta vištiena Žingsnis 2
Supilkite pieną, įberkite maltų pipirų, užkaitinkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol mišinys sutirštės. Tai gali užtrukti.

Žingsnis 3

Bešamelio padaže kepta vištiena Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite kubeliais, pomidorus - žiedais, o svogūną - pusžiedžiais. Paimkite kepimo indą ir pirmiausia pripildykite jį vištienos, tada ant viršaus sudėkite svogūnus.

Žingsnis 4

Bešamelio padaže kepta vištiena Žingsnis 4
Viską užpilkite bešamelio padažu taip, kad vištiena būtų visiškai apsemta. Viską uždenkite pomidorų žiedais.

Žingsnis 5

Bešamelio padaže kepta vištiena Žingsnis 5
15-20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos