Publikavimo data: 2024-04-06
Bešamelio padaže kepta vištiena
Šis receptas tinka tiems, kurie nori išbandyti aukštąją virtuvę. Bešamelio padažas yra vienas populiariausių padažų net ir brangiausių restoranų virėjų tarpe. Atsižvelgiant į jo neutralų, bet gilų skonį, galite drąsiai eksperimentuoti su produktų derinimu patiekale. Tačiau mūsų atveju viskas bus gana paprasta.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą aukštai pakeltoje keptuvėje. Kai jis taps visiškai skystas, suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Įberkite muskato riešuto.
Žingsnis 2
Supilkite pieną, įberkite maltų pipirų, užkaitinkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol mišinys sutirštės. Tai gali užtrukti.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite kubeliais, pomidorus - žiedais, o svogūną - pusžiedžiais. Paimkite kepimo indą ir pirmiausia pripildykite jį vištienos, tada ant viršaus sudėkite svogūnus.
Žingsnis 4
Viską užpilkite bešamelio padažu taip, kad vištiena būtų visiškai apsemta. Viską uždenkite pomidorų žiedais.
Žingsnis 5
15-20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos