Publikavimo data: 2024-04-14
Bigus su kiauliena
Bigusas su kiauliena Lenkijoje pripažįstamas nacionaline vertybe. Šis tradicinis patiekalas gaminamas tik iš šviežių ir raugintų kopūstų su kiaulienos mėsa. Kiauliena lenkų mėgstama ne veltui. Lenkijoje daug miškų ir mažai laukų. Vietiniai gyventojai turėjo prisitaikyti prie šių sąlygų. Jie galėjo auginti tik kiaulieną ir naminius paukščius.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Į jį sudėkite mėsą. Kepkite 7-10 minučių, kol susidarys auksinė plutelė. Į mėsą sudėkite svogūną. Kepkite jį 5-7 minutes, kol taps permatomas.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus ir siųskite bigus troškinti. Į keptuvę sudėkite kopūstus, pomidorų pastą, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą iki mažos. Troškinkite bigusą apie 90 minučių.
Kategorijos