Publikavimo data: 2024-04-14
Rauginti kopūstai Bigus
Yra šimtai biguso iš raugintų kopūstų gaminimo variantų. Vieni naudoja kiaulieną kaip priedą, kiti mieliau jį gamina iš žvėrienos ar net rūkytos dešros. Kad būtų skanesnis, ruošiant gardų bigusą, galima pridėti džiovintų vaisių ir grybų. Tokiu atveju patiekalas taps saldesnis ir švelnesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą su svogūnais ir morkomis. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kiaulienos šonkauliukus 10 minučių, kol paruduos. Į mėsą sudėkite svogūną, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas, troškinkite, kol daržovės suminkštės, apie 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Mėsą sumaišykite su kopūstais. Kai morkos suminkštės, ant mėsos sudėkite raugintus kopūstus. Išmaišykite. Palikite patiekalą 20 minučių troškintis ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Sudėkite džiovintas slyvas ir prieskonius. Sudėkite džiovintas slyvas ant biguso. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 20 minučių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Išjunkite kaitlentę.
Kategorijos