Publikavimo data: 2024-04-02
Švieži kopūstai Bigus
Biguso iš šviežių kopūstų receptas yra tradicinis lenkų virtuvės patiekalas. Nors yra ir kitokių nuomonių, kad šis patiekalas į Lenkiją atkeliavo iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės. O jį pagamino karalius Vladislovas Jagailo, kuris medžioklės metu mėgo ragauti tinkamą klasikinį bigusą. Šiandien šis skanus patiekalas pateikiamas ukrainiečių, baltarusių, lenkų, latvių ir lietuvių virtuvėse. Patiekalas gaminamas ir katiluose, ir keptuvėje. Mėsa būna kiauliena arba jautiena.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį svogūną. Kepkite 2 minutes, kol pasidarys auksinė plutelė. Tada sudėkite morkas, išmaišykite. Dar po 2 minučių prie daržovių sudėkite mėsą. Patiekalą pabarstykite pipirais ir druska. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite 10 minučių troškintis ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą ir kopūstus. Į kopūstus sudėkite mėsos pagrindą. Išmaišykite ir supilkite vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite bigusą dar 40 minučių. Sudėkite pomidorus ir česnakus ir troškinkite dar 7 minutes.
Kategorijos