Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas su bulvėmis
Iki šiol mokslininkai ginčijasi, kaip atsirado patiekalo bigus pavadinimas. Vieni mano, kad šis žodis yra kilęs iš lotynų kalbos, kiti įžvelgė jame itališkas šaknis, o treti mieliau jį priskiria vokiečių kalbos žodynui. Profesionalūs virėjai pataria bigusą gaminti su bulvėmis dideliais kiekiais. O kaitinti reikėtų visą - taip kaskart patiekalas taps vis sotesnis ir aromatingesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite bulves, svogūnus ir morkas. Kepkite 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Tada supilkite 100 ml šalto vandens. Sumažinkite liepsną iki minimumo ir troškinkite daržoves apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Į daržoves sudėkite likusius ingredientus ir atidėkite į šalį troškinti. Sudėkite kopūstus, grybus, mėsą ir dešrą, išmaišykite ir troškinkite apie 15 minučių. Tada supilkite pupeles, kukurūzus, žirnelius ir česnaką, įberkite pipirų ir druskos. Palikite bigusą troškintis 60 minučių.
Kategorijos