Bigusas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bigusas su bulvėmis

Iki šiol mokslininkai ginčijasi, kaip atsirado patiekalo bigus pavadinimas. Vieni mano, kad šis žodis yra kilęs iš lotynų kalbos, kiti įžvelgė jame itališkas šaknis, o treti mieliau jį priskiria vokiečių kalbos žodynui. Profesionalūs virėjai pataria bigusą gaminti su bulvėmis dideliais kiekiais. O kaitinti reikėtų visą - taip kaskart patiekalas taps vis sotesnis ir aromatingesnis.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bigusas su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite bulves, svogūnus ir morkas. Kepkite 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Tada supilkite 100 ml šalto vandens. Sumažinkite liepsną iki minimumo ir troškinkite daržoves apie 10 minučių.

Žingsnis 2

Bigusas su bulvėmis Žingsnis 2
Į daržoves sudėkite likusius ingredientus ir atidėkite į šalį troškinti. Sudėkite kopūstus, grybus, mėsą ir dešrą, išmaišykite ir troškinkite apie 15 minučių. Tada supilkite pupeles, kukurūzus, žirnelius ir česnaką, įberkite pipirų ir druskos. Palikite bigusą troškintis 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos