Publikavimo data: 2024-04-14
Bigus su ryžiais
Bigusas, arba bigosas, kaip jis vadinamas Lenkijoje, tradiciškai gaminamas iš dviejų rūšių kopūstų. Paprastai naudojami švieži ir rauginti kopūstai. Pagal vieną iš versijų būtent šis gaminimo principas ir davė patiekalui pavadinimą. Lotynų kalboje yra žodis bigustus. Jis sudarytas iš dviejų dalių: bi - du, gustus - skonis. Bigus - tai du skoniai (rūgštus ir saldus). Bigusui su kopūstais, mėsa ir ryžiais paruošti prireiks maždaug 2 valandų, tačiau rezultatas pranoks visus lūkesčius.
Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Katile įkaitinkite aliejų. Kepkite mėsą 10-15 minučių, kol ji įgaus auksinę plutelę. Supilkite svogūnus ir kepkite dar 5-7 minutes, kol svogūnai paruduos. Tada sudėkite morkas. Išmaišykite ir virkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite kopūstus. Pabarstykite bigus paprikomis ir įpilkite pomidorų pastos su 100 ml vandens. Kruopščiai išmaišykite. Troškinkite 20 minučių. Sudėkite raugintus ir šviežius kopūstus. Dar kartą išmaišykite. Uždenkite katilą dangčiu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 60 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite ryžius ir toliau troškinkite. Supilkite ryžius į katilą, įpilkite likusio vandens, druskos ir lauro lapų. Vėl uždenkite dangčiu ir troškinkite bigusą apie 30 minučių.
Kategorijos