Publikavimo data: 2024-04-14
Bigus su vištiena
Bigus galima vadinti universaliu ir labai naudingu patiekalu. Recepto pagrindas - kopūstai. Tai gali būti švieži arba rauginti kopūstai. Idealu viename patiekale naudoti abu variantus. Kitas privalomas biguso ingredientas yra mėsa. Tradiciškai tai jautiena arba kiauliena. Tačiau leidžiama ir daugiau dietinių variantų, įskaitant vištieną. Geriau vartoti atšaldytą mėsą - šaldyti produktai nesuteiks tokio sodraus skonio. Bigusas su vištiena paruošiamas per valandą ir nesukels daug rūpesčių gaminant.
Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Giliame inde storu dugnu (keptuvėje arba katilinėje) įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ant jo vištieną 15 minučių. Tada sudėkite morkas, svogūnus, druską ir pipirus. Visus produktus išmaišykite. Palikite troškintis ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus ir likusius ingredientus. Praėjus 5 minutėms nuo troškinimo pradžios, supilkite kopūstus. Troškinkite bigusą, kol kopūstų tūris sumažės maždaug perpus. Tai užtruks apie 15 minučių. Sudėkite pomidorų minkštimą, išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes. Sudėkite supjaustytas bulves. Dar kartą išmaišykite. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 20 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos