Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas ir dešra
Tinkamai paruoštas bigusas turi būti šiek tiek rūgštoko skonio su rūkyto dūmo atspalviais. Dūmo skonis išgaunamas įdėjus dešrelių. Beje, tradiciškai Lenkijoje bigusas gaminamas keliais būdais. Pirmuoju atveju tiršta kopūstų "košė" pateikiama su kelių rūšių mėsa, įskaitant rūkytą. Antruoju atveju prie vienos rūšies mėsos dedama rūkytos dešros.
Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite į jį svogūnus ir morkas. Kepkite 6 minutes. Į daržoves sudėkite dešrą ir išmaišykite. Palikite 4 minutes. Sudėkite kopūstus ir kepkite apie 6 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Suberkite prieskonius ir pasiųskite bigusą troškinti. Pomidorų pastą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Supilkite mišinį ant biguso pagrindo. Pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Vėl išmaišykite ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite, kol kopūstai suminkštės. Maždaug 20 minučių.
Kategorijos