Bigusas ir dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bigusas ir dešra

Tinkamai paruoštas bigusas turi būti šiek tiek rūgštoko skonio su rūkyto dūmo atspalviais. Dūmo skonis išgaunamas įdėjus dešrelių. Beje, tradiciškai Lenkijoje bigusas gaminamas keliais būdais. Pirmuoju atveju tiršta kopūstų "košė" pateikiama su kelių rūšių mėsa, įskaitant rūkytą. Antruoju atveju prie vienos rūšies mėsos dedama rūkytos dešros.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bigusas ir dešra Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite į jį svogūnus ir morkas. Kepkite 6 minutes. Į daržoves sudėkite dešrą ir išmaišykite. Palikite 4 minutes. Sudėkite kopūstus ir kepkite apie 6 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Bigusas ir dešra Žingsnis 2
Suberkite prieskonius ir pasiųskite bigusą troškinti. Pomidorų pastą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Supilkite mišinį ant biguso pagrindo. Pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Vėl išmaišykite ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite, kol kopūstai suminkštės. Maždaug 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos