Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas iš šviežių ir raugintų kopūstų
Daugelį amžių Lenkija buvo Lenkijos-Lietuvos sandraugos dalis. Šios valstybės teritorijoje gyveno daugybė tautų, todėl šiandien lenkų virtuvė pasižymi tokia patiekalų įvairove. Tačiau pats mėgstamiausias ir kultinis yra biguso, gaminamo iš šviežių ir raugintų kopūstų su kepta mėsa, receptas. Beje, Lenkijoje ant stalo dažniausiai galima pamatyti ne jautieną ar vištieną, o kiaulieną. Todėl patiekalas ruošiamas su kiaulienos mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo pagrindą iš mėsos. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į įkaitintą keptuvę sudėkite mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Pagardinkite druska, kmynais ir pipirais, sudėkite morkas ir išmaišykite. Kepkite dar 5 minutes, tada sudėkite dešrą.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir siųskite bigus troškinti. Pomidorų pastą sumaišykite su vynu. Supilkite skystį praėjus 3 minutėms nuo dešros įdėjimo. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įdėkite šviežių ir raugintų kopūstų. Sumažinkite kaitrą iki mažos. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite bigusą troškintis 30 minučių. Po to ant paviršiaus sudėkite džiovintas slyvas. Vėl uždenkite ir virkite patiekalą 10 minučių.
Kategorijos