Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas katile
Bigusas yra tradicinis lenkiškas patiekalas, kurį sudaro kopūstai ir mėsa. Egzistuoja daugybė biguso gaminimo variantų. Geriausia pasirinkti gilų indą storu dugnu. Tuomet daržovės su mėsa ilgai troškinant nesulips. Dar vienas idealus gaminimo būdas - virti katiluose. Bigusas katile būna ypač apetitiškas, skanus ir kvapnus. Tobulo patiekalo paslaptis slypi šviežių ir raugintų kopūstų bei kelių rūšių mėsos produktų derinyje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos produktus. Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kiaulienos gabalėlius. Kepkite 10-15 minučių, kol paruduos. Sudėkite krūtininę ir dešrą, išmaišykite. Troškinkite 5 minutes. Po to suberkite svogūnus, o po 4 minučių - morkas.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus ir baigkite gaminti bigusą. Įberkite prieskonių (druskos ir pipirų), pomidorų pastos, vandens. Kruopščiai išmaišykite. Uždenkite katilą dangčiu ir palikite 10 minučių. Po to į katilą sudėkite abiejų rūšių kopūstus ir lauro lapus. Vėl uždenkite dangčiu ir troškinkite bigusą apie 80 minučių.
Kategorijos