Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas raugintų kopūstų su bulvėmis
Klasikiniame lenkiško biguso recepte nėra jokių daržovių, išskyrus svogūnus, morkas ir kopūstus. Tačiau išradingos šeimininkės į šį patiekalą dažnai deda bulvių. Svarbu, kad bulvės būtų geros kokybės ir troškinimo metu išlaikytų savo formą bei skonį. Bigusui iš raugintų kopūstų su bulvėmis geriau rinktis šaknines daržoves su vaškine odele, kuriose yra ne daugiau kaip 15 % krakmolo. Prieš tai gumbus galite nulupti ir per naktį pamirkyti vandenyje, taip jie geriau išlaikys formą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę. Į ją įdėkite taukų. Palaukite, kol išsilydys visi riebalai. Perkelkite svogūnėlius į dubenį. Tai užtruks apie 10-15 minučių. Į susidariusius natūralius riebalus sudėkite kiaulieną, prieš tai pamirkytą miltuose. Liepsna turi būti stipri. Kepkite mėsą 5 minutes, kol įgaus auksinę plutelę. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Troškinkite 5-7 minutes, kol daržovės paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite kopūstus. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir jį įkaitinkite. Kepkite jame raugintus kopūstus 5 minutes. Tada sudėkite į mėsą. Sudėkite kumpį, bulves.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir sumaišykite jį su daržovėmis bei mėsa. Sumaišykite pomidorų pastą su druska ir vandeniu. Gautu skysčiu užpilkite bigusą. Palikite patiekalą 30 minučių troškintis ant silpnos ugnies.
Kategorijos