Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas raugintų kopūstų su ryžiais
Visuose giduose po Lenkiją rašoma, kad šioje šalyje būtina paragauti klasikinių bigosų arba bigusų. Vietiniai gyventojai jį dažnai vadina troškiniu. Jo pagrindą sudaro lenkiško tipo rauginti kopūstai, troškinti su šviežiais kopūstais, kelių rūšių mėsa, dešrelėmis, džiovintais vaisiais, grybais ir šakninėmis daržovėmis. Be to, jei šį patiekalą gaminsite pagal lenkų tradicijas, šeimininkės užtruks kelias dienas. Yra ir greitų patiekalo variantų, pavyzdžiui, bigusas iš raugintų kopūstų su ryžiais.
Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į jį sudėkite kiaulieną. Kepkite 10 minučių, kol susidarys auksinė plutelė. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Tęskite troškinti dar 3-4 minutes. Į keptuvę suberkite ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus ir siųskite bigus troškinti. Į ryžius ir mėsą įdėkite raugintų kopūstų. Kruopščiai išmaišykite. Nustatykite vidutinio stiprumo ugnį. Troškinkite 5 minutes. Tada sudėkite česnaką, druską, pipirus ir vandenį. Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 20 minučių, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos