Bigusas raugintų kopūstų su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bigusas raugintų kopūstų su ryžiais

Visuose giduose po Lenkiją rašoma, kad šioje šalyje būtina paragauti klasikinių bigosų arba bigusų. Vietiniai gyventojai jį dažnai vadina troškiniu. Jo pagrindą sudaro lenkiško tipo rauginti kopūstai, troškinti su šviežiais kopūstais, kelių rūšių mėsa, dešrelėmis, džiovintais vaisiais, grybais ir šakninėmis daržovėmis. Be to, jei šį patiekalą gaminsite pagal lenkų tradicijas, šeimininkės užtruks kelias dienas. Yra ir greitų patiekalo variantų, pavyzdžiui, bigusas iš raugintų kopūstų su ryžiais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g

Ingredientai (11)

Porcijos
5
400.00 g
100.00 g
120.00 g
200.00 ml
4.00 šaukštai.
2.00 .
pagal skonį
pagal skonį
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bigusas raugintų kopūstų su ryžiais Žingsnis 1
Paruoškite biguso pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į jį sudėkite kiaulieną. Kepkite 10 minučių, kol susidarys auksinė plutelė. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Tęskite troškinti dar 3-4 minutes. Į keptuvę suberkite ryžius ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Bigusas raugintų kopūstų su ryžiais Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus ir siųskite bigus troškinti. Į ryžius ir mėsą įdėkite raugintų kopūstų. Kruopščiai išmaišykite. Nustatykite vidutinio stiprumo ugnį. Troškinkite 5 minutes. Tada sudėkite česnaką, druską, pipirus ir vandenį. Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 20 minučių, kol ryžiai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai