Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas su grybais
Tradiciškai bigusas gaminamas su kopūstais ir mėsa. Tačiau gavėnios dienomis receptas šiek tiek keičiamas. Vietoj mėsos sudedamosios dalies dedama bet kokių grybų. Be to, šis recepto variantas idealiai tinka tiems, kurie nevalgo gyvulinės kilmės produktų. Kad bigusas būtų sotus, be grybų į jį dedama ryžių. Bigusui su grybais galima naudoti bet kokias miško gėrybes: šviežias arba šaldytas.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite šviežius kopūstus. Pabarstykite druska, kmynais ir cukrumi ir išmaišykite. Supilkite 1 puodelį vandens. Sumažinkite liepsną iki silpnos. Troškinkite kopūstus apie 15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite grybų mišrainę. Antroje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, česnaką, salierą ir grybus. Kepkite 5-7 minutes, kol išgaruos skystis. Tada sudėkite morkas. Palikite troškintis apie 2 minutes. Sudėkite smulkintą pomidorų minkštimą, pipirus. Išmaišykite ir virkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Sujunkite šviežius ir raugintus kopūstus bei keptą maistą. Supilkite ryžius. Įpilkite 2 puodelius vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos