Publikavimo data: 2024-04-14
Bigusas su malta mėsa
Sausio 20-oji - Pasaulinė biguso diena. Nepaisant to, kad šis patiekalas pripažįstamas "lenkų virtuvės karaliumi", biguso su malta mėsa receptas laikomas tradiciniu ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, Ukrainoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Baltarusijoje. Šiandien bigusas iš šviežių kopūstų su malta mėsa patiekiamas ne tik prie šeimos stalo, bet net ir kareivinėse. Patiekalui gaminti naudojamos ne tik daržovės ir mėsa, bet ir ryžiai. Geriau naudoti apvalius ryžius.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir morkas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sudėkite maltą mėsą į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Palikite troškintis apie 5-10 minučių, kol išgaruos skystis. Tada sudėkite pomidorų minkštimą, išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies dar 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite kopūstus ir ryžius ir troškinkite Bigus. Supilkite kopūstus ir ryžius ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite bigusą troškintis, kol kopūstai bus paruošti 15-20 minučių.
Kategorijos