Bigusas su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bigusas su malta mėsa

Sausio 20-oji - Pasaulinė biguso diena. Nepaisant to, kad šis patiekalas pripažįstamas "lenkų virtuvės karaliumi", biguso su malta mėsa receptas laikomas tradiciniu ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, Ukrainoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Baltarusijoje. Šiandien bigusas iš šviežių kopūstų su malta mėsa patiekiamas ne tik prie šeimos stalo, bet net ir kareivinėse. Patiekalui gaminti naudojamos ne tik daržovės ir mėsa, bet ir ryžiai. Geriau naudoti apvalius ryžius.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bigusas su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir morkas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Bigusas su malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sudėkite maltą mėsą į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Palikite troškintis apie 5-10 minučių, kol išgaruos skystis. Tada sudėkite pomidorų minkštimą, išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies dar 7 minutes.

Žingsnis 3

Bigusas su malta mėsa Žingsnis 3
Sudėkite kopūstus ir ryžius ir troškinkite Bigus. Supilkite kopūstus ir ryžius ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite bigusą troškintis, kol kopūstai bus paruošti 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos