Publikavimo data: 2025-08-18
Indiškas vištienos biryani
Ar kada nors girdėjote apie biryani? Ne? Na, tai artimas plovo giminaitis. Jis vadinamas indišku plovu. Pagrindinis skirtumas nuo plovo yra tas, kad ryžiai ir mėsa verdami atskirai. Tik pačioje virimo pabaigoje šie du ingredientai sujungiami ir trumpai troškinami kartu. Yra daug biryani receptų ir visi jie paplitę Azijos šalyse. Antrasis ryžių ingredientas gali būti ne tik bet kokia mėsa, bet ir daržovės. Ir, žinoma, būtinai karis.
Žingsnis 1
Paruoštus vištienos gabalėlius sudėkite į tinkamą indą. Supilkite jogurtą, pomidorų pastą ir augalinį aliejų. Visus ingredientus sumaišykite ir kruopščiai apvoliokite mėsą. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite marinuotis 4 valandas.
Žingsnis 2
Imbiero šaknį supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Sumaišykite visus ingredientus. Į viską įpilkite citrinos sulčių, masalos mišinio ir druskos. Kruopščiai išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą. Ant jo kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Į svogūnus sudėkite marinuotą vištieną. Kepkite, kol ji iš visų pusių paruduos.
Žingsnis 4
Kai mėsa bus beveik iškepusi, suberkite nuplautus ryžius. Taip pat sudėkite imbierą, aitriąją papriką ir masala mišinį. Viską užpilkite karštu vandeniu, kad ryžiai būtų visiškai apsemti. Pagal skonį pasūdykite. Indą sandariai uždenkite dangčiu ir viską troškinkite, kol ryžiai išvirs, nemaišydami ir neatidarydami dangčio. Tai turėtų užtrukti apie 20 minučių.
Kategorijos