Publikavimo data: 2025-08-20
Birjani su ėriena
Biryani ruošiamas kaip antrasis patiekalas iš ryžių ir mėsos, žuvies, kiaušinių arba daržovių. Šio patiekalo prieskonių rinkinys gali būti labai įvairus, tačiau dažniausiai naudojami kmynai, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, kalendra ir daug kitų prieskonių. Dėl tokios ingredientų įvairovės patiekalo skonis yra labai įvairus ir turtingas.
Žingsnis 1
Įdėkite ryžius į vandenį, kad išmirktų. Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite mėsą vienu sluoksniu apie 5 minutes.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir česnakus nuo lukštų. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką susmulkinkite presu. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite česnaką, imbierą, aitriąją papriką, svogūną ir visus prieskonius, išskyrus šafraną ir ciberžolę.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į keptuvę su prieskoniais. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite jogurtą bei vandenį. Troškinkite po dangčiu 30 minučių.
Žingsnis 4
Kol mėsa troškinasi, išvirkite ryžius, kol jie bus pusiau išvirę. Pusę visos mėsos sudėkite į kepimo indą aukštais kraštais. Ant mėsos sudėkite pusę ryžių, tada - sluoksnį riešutų.
Žingsnis 5
Ant riešutų sudėkite kitą mėsos pusę. Ištirpinkite šafraną ir ciberžolę sultinyje, jei prieskoniai yra grūdėti, prieš tai sumalkite juos trintuve. Uždenkite formą kepimo plėvele ir pašaukite į 150 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 60 minučių.
Kategorijos