Birjani su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Birjani su vištiena

Biryani - tai indiškas patiekalas iš ryžių, daržovių, kiaušinių ir paukštienos arba žuvies mėsos. Manoma, kad patiekalo pavadinimas kilęs iš persų kalbos žodžio, reiškiančio "keptas". Kitaip tariant, tai savotiškas plovas, į kurį dedama įvairių ingredientų. Tačiau pagrindinis plovo ir biryani skirtumas yra tas, kad biryani ryžiai ir mėsa verdami atskirai. Į patiekalą taip pat dedama nemažai prieskonių, kuriuos kiekvienas renkasi individualiai. Biryani patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba prie kitų tradicinių indiškų patiekalų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Birjani su vištiena Žingsnis 1
Įtrinkite vištienos šlauneles druska ir pipirais, paskui siųskite jas į keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite mėsą, kol ji taps auksinė, ir padėkite į lėkštę.

Žingsnis 2

Birjani su vištiena Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir imbiero šaknį. Suberkite kardamoną ir ciberžolę. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite mėsą, sultenes, cinamoną, lauro lapą ir vandenį. Užvirinkite skystį ir sumažinkite ugnį.

Žingsnis 3

Birjani su vištiena Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite dar 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Išimkite iš plovo lauro lapą. Atskiroje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir suberkite į patiekalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos