Publikavimo data: 2025-08-19
Birjani su vištiena
Biryani - tai indiškas patiekalas iš ryžių, daržovių, kiaušinių ir paukštienos arba žuvies mėsos. Manoma, kad patiekalo pavadinimas kilęs iš persų kalbos žodžio, reiškiančio "keptas". Kitaip tariant, tai savotiškas plovas, į kurį dedama įvairių ingredientų. Tačiau pagrindinis plovo ir biryani skirtumas yra tas, kad biryani ryžiai ir mėsa verdami atskirai. Į patiekalą taip pat dedama nemažai prieskonių, kuriuos kiekvienas renkasi individualiai. Biryani patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba prie kitų tradicinių indiškų patiekalų.
Žingsnis 1
Įtrinkite vištienos šlauneles druska ir pipirais, paskui siųskite jas į keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite mėsą, kol ji taps auksinė, ir padėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir imbiero šaknį. Suberkite kardamoną ir ciberžolę. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite mėsą, sultenes, cinamoną, lauro lapą ir vandenį. Užvirinkite skystį ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite dar 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Išimkite iš plovo lauro lapą. Atskiroje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir suberkite į patiekalą.
Kategorijos