Publikavimo data: 2025-08-18
Biryani - tai aštrus indiškas plovas.
Indija - tai prieskonių šalis. Indiškam biryani plovui būdingas intensyvus prieskonių ir prieskonių mišinio aromatas ir sodrus skonis. Jei norite paragauti tikro indiško skonio, geriau imkite paruoštą biryani prieskonių rinkinį. Šiame recepte prieskonių parenkamas toks kiekis ir sudėtis, kad biryani būtų malonaus aromato ir puikaus skonio.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Mėsą pagardinkite druska ir apkepkite iš visų pusių ant didelės ugnies. Suberkite 2 šaukštelius prieskonių ir kepkite toliau, kol prieskoniai taps kvapnūs (1-2 min.). Tada mėsą užpilkite vandeniu, įdėkite lauro lapą ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa išvirs.
Žingsnis 2
Labai gerai nuplaukite ryžius, keiskite vandenį, kol jis taps skaidrus. Mirkykite juos 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus paruošta, sunkiasieniame puode arba keptuvėje saulėgrąžų aliejuje apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, sudėkite morkas ir kepkite dar 3-4 minutes. Suberkite ciberžolę ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas užpilkite sultiniu, likusiu po mėsos troškinimo, suberkite ryžius, įberkite baravykų, druskos ir išmaišykite. Skystis turi apsemti ryžių ir daržovių mišinį 1,5 cm. Jei jo nepakanka, įpilkite daugiau vandens. Sudėkite sviestą, mėsą, vieną šaukštelį prieskonių ir išmaišykite. Atsitiktinai išbarstykite česnako skilteles. Užvirinkite ir virkite biryani sandariai uždengę dangtį 10-15 minučių.
Kategorijos