Publikavimo data: 2024-06-15
Biskvitas su krevetėmis, romu ir pankoliais
Tradicinė Viduržemio jūros regiono virtuvės sriubos tyrė iš jūros gėrybių ir ryžių. Mūsų recepte naudojamos krevetės. Dėl romo, estragono ir petražolių sriuba yra labai aštri ir kvapni, o dėl varškės - švelni.
Žingsnis 1
Pusę sviesto ištirpinkite storadugniame puode. Kepkite krevečių kiautus 3-4 minutes, kol jie taps ryškiai auksiniai.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite likusią pusę sviesto ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus, tada įmaišykite kriaukles ir įpilkite romo arba viskio. Tada įmaišykite pomidorų pastą ir dar 2-3 minutes maišykite.
Žingsnis 3
Supilkite karštą sultinį (arba vandenį). Virkite 40 minučių, kol daržovės ir kriauklės suminkštės. Sudėkite ryžius (jei norite) ir "bouquet garni" ir virkite dar 15-50 minučių, kol sriuba taps norimo tirštumo: kuo ilgiau, tuo sriuba bus tirštesnė.
Žingsnis 4
Visą mišinį sudėkite į didelio galingumo trintuvą, kol susmulkinsite iki košelės. Mišinį pertrinkite per marlę arba smulkų sietelį. Gautą biskvitą supilkite atgal į puodą ir užvirinkite. Į biskvitą įmaišykite varškę.
Kategorijos