Krevečių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Krevečių sriuba

Puiki idėja neįprastiems pietums - Azijos įkvėpta krevečių sriuba su krevetėmis grietinėlėje. Ji jus pasotins, paįvairins įprastą mitybą ir džiugins ryškiu kreminiu skoniu. Be to, patiekalas yra sveikas ir mažai kaloringas. Krevetėse gausu jodo, riebalų rūgščių ir antioksidantų, B grupės vitaminų, vitamino A, seleno, vario, geležies, fosforo, natrio ir net cinko. Tačiau svarbiausia, kad tai skanu. Vietoj grietinėlės galite naudoti kokosų pieną - taip sriuba dar labiau primins azijietišką patiekalą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krevečių sriuba Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Krevečių sriuba Žingsnis 2
Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 3

Krevečių sriuba Žingsnis 3
Sudėkite svogūnus ir morkas, troškinkite, kol suminkštės.

Žingsnis 4

Krevečių sriuba Žingsnis 4
Sudėkite kepsnį į puodą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 5

Krevečių sriuba Žingsnis 5
Įpilkite 2 litrus vandens ir virkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 6

Krevečių sriuba Žingsnis 6
Kad sriuba būtų ryškesnio skonio ir aromato, vietoj vandens naudokite daržovių sultinį.

Žingsnis 7

Krevečių sriuba Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite.

Žingsnis 8

Krevečių sriuba Žingsnis 8
Į sriubą sudėkite krevetes, kaitinkite sriubą dar 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos