Publikavimo data: 2024-03-25
Krevečių sriuba
Puiki idėja neįprastiems pietums - Azijos įkvėpta krevečių sriuba su krevetėmis grietinėlėje. Ji jus pasotins, paįvairins įprastą mitybą ir džiugins ryškiu kreminiu skoniu. Be to, patiekalas yra sveikas ir mažai kaloringas. Krevetėse gausu jodo, riebalų rūgščių ir antioksidantų, B grupės vitaminų, vitamino A, seleno, vario, geležies, fosforo, natrio ir net cinko. Tačiau svarbiausia, kad tai skanu. Vietoj grietinėlės galite naudoti kokosų pieną - taip sriuba dar labiau primins azijietišką patiekalą.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Sudėkite svogūnus ir morkas, troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Sudėkite kepsnį į puodą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Įpilkite 2 litrus vandens ir virkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Kad sriuba būtų ryškesnio skonio ir aromato, vietoj vandens naudokite daržovių sultinį.
Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite.
Žingsnis 8
Į sriubą sudėkite krevetes, kaitinkite sriubą dar 3-4 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos