Bitai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Bitai orkaitėje

Jautienos paplotėliai pirmą kartą buvo pagaminti Prancūzijoje. Iš pradžių tai buvo apvalios formos kotletai, pagaminti iš avienos nugarinės ir be kaulų. Vėliau šis receptas paplito visame pasaulyje, ir dabar mėsos paplotėliai gaminami iš įvairių rūšių mėsos, pridedant svogūnų ir prieskonių. Iškepta mėsa bus dar skanesnė, jei ją apipilsite švelniu grietinės padažu ir pabarstysite tarkuotu sūriu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bitai orkaitėje Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Bitai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į gilų dubenį suberkite maltą mėsą, sudėkite su likusiu aliejumi pakepintą svogūną, susmulkintą česnaką, kiaušinį, džiūvėsėlius, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Bitai orkaitėje Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus, grietinę ir vandenį iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Bitai orkaitėje Žingsnis 4
Suformuokite tešlą. Sudrėkinkite rankas ir suformuokite vienodus apskritimus. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją koldūnus. Ant viršaus užpilkite grietinės padažo.

Žingsnis 5

Bitai orkaitėje Žingsnis 5
Kepkite tešlą orkaitėje. Įdėkite kepimo formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, pabarstykite tešlą tarkuotu sūriu ir palaukite, kol jis paruduos. Patiekite patiekalą karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos