Publikavimo data: 2024-05-26
Bitai orkaitėje
Jautienos paplotėliai pirmą kartą buvo pagaminti Prancūzijoje. Iš pradžių tai buvo apvalios formos kotletai, pagaminti iš avienos nugarinės ir be kaulų. Vėliau šis receptas paplito visame pasaulyje, ir dabar mėsos paplotėliai gaminami iš įvairių rūšių mėsos, pridedant svogūnų ir prieskonių. Iškepta mėsa bus dar skanesnė, jei ją apipilsite švelniu grietinės padažu ir pabarstysite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į gilų dubenį suberkite maltą mėsą, sudėkite su likusiu aliejumi pakepintą svogūną, susmulkintą česnaką, kiaušinį, džiūvėsėlius, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus, grietinę ir vandenį iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Suformuokite tešlą. Sudrėkinkite rankas ir suformuokite vienodus apskritimus. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją koldūnus. Ant viršaus užpilkite grietinės padažo.
Žingsnis 5
Kepkite tešlą orkaitėje. Įdėkite kepimo formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, pabarstykite tešlą tarkuotu sūriu ir palaukite, kol jis paruduos. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos