Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos paplotėliai
Pagrindinis pyragėlių ir kotletų skirtumas yra jų forma - ji yra apvali. Pagal klasikinį receptą patiekalas gaminamas iš maltos mėsos. Ypač skanūs yra beatochki su vištiena. Į sudėtį prie mėsos galima dėti sūrio, daržovių, grybų, žalumynų. Gamindami naudokite įvairius prieskonius ir padažus. Norintiems gauti dietinį patiekalo variantą, rekomenduojama naudoti filė. Pagrindinė taisyklė - kuo šviežesnė mėsa, tuo skanesni bus paplotėliai. Troškinimas orkaitėje su padažu suteiks patiekalui papildomo sultingumo.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukų rišamąją medžiagą. Nuo duonos riekelių nupjaukite pluteles ir trupinius užpilkite pienu. Palikite pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol duona mirksta, paruoškite maltinukus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Išmirkytą duoną išspauskite, suberkite trupinius į faršą ir gerai išminkykite.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsos kukulius. Augaliniu aliejumi pateptomis rankomis suformuokite maltos mėsos kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Dėkite ant įkaitintos aliejumi pateptos keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Tešlą troškinkite orkaitėje. Sudėkite koldūnus į kepimo indą. Supilkite sultinį ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos