Vištienos paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos paplotėliai

Pagrindinis pyragėlių ir kotletų skirtumas yra jų forma - ji yra apvali. Pagal klasikinį receptą patiekalas gaminamas iš maltos mėsos. Ypač skanūs yra beatochki su vištiena. Į sudėtį prie mėsos galima dėti sūrio, daržovių, grybų, žalumynų. Gamindami naudokite įvairius prieskonius ir padažus. Norintiems gauti dietinį patiekalo variantą, rekomenduojama naudoti filė. Pagrindinė taisyklė - kuo šviežesnė mėsa, tuo skanesni bus paplotėliai. Troškinimas orkaitėje su padažu suteiks patiekalui papildomo sultingumo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos paplotėliai Žingsnis 1
Paruoškite maltinukų rišamąją medžiagą. Nuo duonos riekelių nupjaukite pluteles ir trupinius užpilkite pienu. Palikite pastovėti 10 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos paplotėliai Žingsnis 2
Kol duona mirksta, paruoškite maltinukus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Išmirkytą duoną išspauskite, suberkite trupinius į faršą ir gerai išminkykite.

Žingsnis 3

Vištienos paplotėliai Žingsnis 3
Apkepkite mėsos kukulius. Augaliniu aliejumi pateptomis rankomis suformuokite maltos mėsos kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Dėkite ant įkaitintos aliejumi pateptos keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Vištienos paplotėliai Žingsnis 4
Tešlą troškinkite orkaitėje. Sudėkite koldūnus į kepimo indą. Supilkite sultinį ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, bitai, receptų knyga, kiaušinių paplotėliai, menkės kotletai

Kategorijos