Traškučiai su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Traškučiai su bulvėmis

Bulvių paplotėliai yra skani mėsos paplotėlių alternatyva. Renkantis bulves bulviniams paplotėliams, verta atkreipti dėmesį į veisles raudona ir rausva odele: jos gerai verda ir gerai išlaiko formą. Į dar neatvėsusią bulvių košę nereikėtų dėti miltų ir kiaušinių. Priešingu atveju kiaušiniai išvirs, o miltai sulips. Patiekalo tekstūra nebus tokia patraukli
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Traškučiai su bulvėmis Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite vandeniu. Bulvės turi būti visiškai panardintos vandenyje. Užvirkite ir toliau virkite bulves ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Tada karštą vandenį nusunkite.

Žingsnis 2

Traškučiai su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite košę. Į karštas bulves sudėkite sviestą ir jas sutrinkite. Masę pasūdykite, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus ir šiek tiek atvėsinkite košę.

Žingsnis 3

Traškučiai su bulvėmis Žingsnis 3
Iškepkite bulvių skilteles. Supilkite džiūvėsėlius į dubenį. Sudrėkinkite rankas ir iš bulvių tešlos suformuokite nedidelius apskritimus. Tada apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Žingsnis 4

Traškučiai su bulvėmis Žingsnis 4
Pradėkite kepti. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštą tešlą. Kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes, kol paruduos. Tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus likučius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos