Publikavimo data: 2024-05-25
Traškučiai su bulvėmis
Bulvių paplotėliai yra skani mėsos paplotėlių alternatyva. Renkantis bulves bulviniams paplotėliams, verta atkreipti dėmesį į veisles raudona ir rausva odele: jos gerai verda ir gerai išlaiko formą. Į dar neatvėsusią bulvių košę nereikėtų dėti miltų ir kiaušinių. Priešingu atveju kiaušiniai išvirs, o miltai sulips. Patiekalo tekstūra nebus tokia patraukli
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite vandeniu. Bulvės turi būti visiškai panardintos vandenyje. Užvirkite ir toliau virkite bulves ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Tada karštą vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Paruoškite košę. Į karštas bulves sudėkite sviestą ir jas sutrinkite. Masę pasūdykite, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus ir šiek tiek atvėsinkite košę.
Žingsnis 3
Iškepkite bulvių skilteles. Supilkite džiūvėsėlius į dubenį. Sudrėkinkite rankas ir iš bulvių tešlos suformuokite nedidelius apskritimus. Tada apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštą tešlą. Kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes, kol paruduos. Tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus likučius.
Kategorijos