Publikavimo data: 2024-05-26
Bitai su grietine
Mėsos kukuliai su grietine yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Mėsos kotletų įdaras gali būti bet koks. Gerai, jei jis sumaišytas. Tačiau jei yra tik vienos rūšies mėsos, tai nėra priežastis atidėti gaminimo iki geresnių laikų. Grietinė padažui turėtų būti riebi, ne mažiau kaip 20 %. Taip patiekalas įgaus kreminį ir subtilesnį skonį. Jei norisi, maltą mėsą galima atskiesti daržovėmis, pavyzdžiui, cukinija ar žiediniu kopūstu. O svogūnus galima pakeisti žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Į maltą mėsą įberkite druskos ir pipirų. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite svogūną ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite tešlą ir ją iškepkite. Suformuokite iš jos apskritimus ir šiek tiek suplokite delnais. Apvoliokite tešlos gabalėlius džiūvėsėliuose. Dėkite ant augaliniu aliejumi pateptos keptuvės ir kepkite ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinės padažą. Grietinę atskieskite vandeniu, įberkite žolelių ir šiek tiek druskos. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Kotletus troškinkite padaže. Sudėkite kotletus į keptuvę. Apkeptus kotletus užpilkite grietinės padažu, įjunkite mažą ugnį, užvirinkite, uždenkite ir troškinkite 7-8 minutes.
Kategorijos