Publikavimo data: 2024-05-26
Bitai su grybais
Grybų paplotėliams gaminti tinka ir švieži, ir šaldyti grybai. Paprasčiausias ir labiausiai paplitęs variantas - pievagrybiai. Tai mažai kaloringas produktas, kurį sudaro 90 % vandens. Visa kita - naudingos mineralinės medžiagos, baltymai, geležis ir jodas. Kepant batono grybus orkaitėje bus galima išsaugoti visas naudingąsias medžiagas. Rinkitės jaunus grybus. Juos galima atpažinti iš tvirtos ir neatsidariusios kepurėlės, kuri yra baltos arba kreminės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą paplotėliams. Vištieną ir susmulkintus svogūnus kartu su iš pieno išspausta duona sumalkite mėsmale. Maltą mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Tada išspauskite česnaką presu ir sumaišykite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Tai užtruks 5-6 minutes. Tada sudėkite svogūnus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite ir dar 3-5 min. kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite grybus ir svogūnus, tada sudėkite į maltą mėsą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą kepimui. Miltus supilkite į lėkštę. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Tada juos apvoliokite miltuose ir šiek tiek paspauskite, kad gautųsi apvalios formos. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite tešlos rutuliukus. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 3 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą ir pradėkite kepti. Padažui sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą. Iškepusią tešlą sudėkite į kepimo formą. Jei reikia, formą patepkite augaliniu arba sviesto aliejumi. Gautą padažą supilkite ant tešlos taip, kad padažas ją visiškai padengtų. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos