Bitai su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Bitai su pienu

Patiekalams gaminti galima naudoti bet kokią mėsą ar žuvį, o maisto trūkumo metais šeimininkės mėsą pradėjo keisti daržovėmis, grūdais, bulvėmis ir grybais. Tai gerokai skiriasi nuo klasikinio prancūziško kotletų recepto, tačiau ir šis variantas daugeliui patinka. Kitas svarbus komponentas - tinkamai parinktas ir paruoštas padažas, kuris gali pakeisti patiekalą. Pieno pagrindu pagamintą padažą labai lengva paruošti ir jis puikiai papildo mėsos skonį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bitai su pienu Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sudėkite faršą į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite pieną. Kruopščiai išmaišykite ir suformuokite maltinukus.

Žingsnis 2

Bitai su pienu Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Keptuvę su saulėgrąžų aliejumi įkaitinkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes. Dėkite koldūnus ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes, kol apskrus. Perkelkite koldūnus į lėkštę.

Žingsnis 3

Bitai su pienu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sutarkuokite morkas ir 3-4 minutes pakepinkite toje pačioje keptuvėje. Supilkite pieną ir suberkite miltus, nuolat maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Bitai su pienu Žingsnis 4
Tešlą troškinkite padaže. Sudėkite tešlą į padažą, ant tešlos šaukštu užpilkite šiek tiek padažo ir supilkite tešlą. Tada uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos