Publikavimo data: 2024-05-26
Bitai su pienu
Patiekalams gaminti galima naudoti bet kokią mėsą ar žuvį, o maisto trūkumo metais šeimininkės mėsą pradėjo keisti daržovėmis, grūdais, bulvėmis ir grybais. Tai gerokai skiriasi nuo klasikinio prancūziško kotletų recepto, tačiau ir šis variantas daugeliui patinka. Kitas svarbus komponentas - tinkamai parinktas ir paruoštas padažas, kuris gali pakeisti patiekalą. Pieno pagrindu pagamintą padažą labai lengva paruošti ir jis puikiai papildo mėsos skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sudėkite faršą į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite pieną. Kruopščiai išmaišykite ir suformuokite maltinukus.
Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Keptuvę su saulėgrąžų aliejumi įkaitinkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes. Dėkite koldūnus ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes, kol apskrus. Perkelkite koldūnus į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sutarkuokite morkas ir 3-4 minutes pakepinkite toje pačioje keptuvėje. Supilkite pieną ir suberkite miltus, nuolat maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Tešlą troškinkite padaže. Sudėkite tešlą į padažą, ant tešlos šaukštu užpilkite šiek tiek padažo ir supilkite tešlą. Tada uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių.
Kategorijos