Blanširuotų daržovių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Blanširuotų daržovių salotos

Naudingas ir skanus patiekalas, tinkantis sveikai mitybai. Pačios salotos yra neutralaus skonio, o įvairūs padažai padės jas pagardinti ir praturtinti.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.24/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Blanširuotų daržovių salotos Žingsnis 1
Blanširuokite daržoves ir riešutus. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite smulkiais žiedynais, morkas nulupkite, supjaustykite lazdelėmis arba storais apskritimais. Į puodą su verdančiu vandeniu pakaitomis sudėkite daržoves ir riešutus, kaskart palaukdami, kol puodas vėl užvirs. Špinatus į verdantį vandenį panardinkite 15 sekundžių, riešutus ir pomidorus - 30 sekundžių, kopūstus ir morkas - 1-2 minutėms. Po to visus blanširuotus produktus perkelkite į dubenį su vandeniu ir ledu, kad vienodai užvirtų. Po ledo vonelės nuo pomidorų ir migdolų pašalinkite odelę ir atsitiktinai supjaustykite.

Žingsnis 2

Blanširuotų daržovių salotos Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Ingredientus nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Išdėliokite juos ratu ant didelės lėkštės, o į vidurį įdėkite mėgstamo salotų padažo arba humuso.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos