Publikavimo data: 2025-08-20
Blanširuotų daržovių salotos
Naudingas ir skanus patiekalas, tinkantis sveikai mitybai. Pačios salotos yra neutralaus skonio, o įvairūs padažai padės jas pagardinti ir praturtinti.
Žingsnis 1
Blanširuokite daržoves ir riešutus. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustykite smulkiais žiedynais, morkas nulupkite, supjaustykite lazdelėmis arba storais apskritimais. Į puodą su verdančiu vandeniu pakaitomis sudėkite daržoves ir riešutus, kaskart palaukdami, kol puodas vėl užvirs. Špinatus į verdantį vandenį panardinkite 15 sekundžių, riešutus ir pomidorus - 30 sekundžių, kopūstus ir morkas - 1-2 minutėms. Po to visus blanširuotus produktus perkelkite į dubenį su vandeniu ir ledu, kad vienodai užvirtų. Po ledo vonelės nuo pomidorų ir migdolų pašalinkite odelę ir atsitiktinai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Ingredientus nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Išdėliokite juos ratu ant didelės lėkštės, o į vidurį įdėkite mėgstamo salotų padažo arba humuso.
Kategorijos