Publikavimo data: 2025-08-17
Blauzdelė, kepta ant daržovių pagalvės
Vištienos blauzdelės gaunasi labai skanios, o daržovės sultingos. Šį patiekalą galima priskirti labiau geros mitybos, o ne kaloringo maisto sąskaita.
Žingsnis 1
Daržovių mišinį sudėkite į atšildymo indą. Jis atitirps, kol ruošime likusį maistą.
Žingsnis 2
Nulupkite ir sutarkuokite česnako skilteles.
Žingsnis 3
Nulupkite blauzdą nuo odos, padarykite pjūvius blauzdoje ir apvoliokite ją tarkuotu česnaku bei žiupsneliu druskos. Palikite marinuotis.
Žingsnis 4
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite prie daržovių. Įpilkite šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir įberkite prieskonių. Viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite gilų nedidelį indą. Dideliais sluoksniais suplėšykite foliją. Į indą įdėkite foliją ir ant dugno pradėkite dėti daržovių mišinį, tada ant viršaus uždėkite blauzdą ir sandariai uždarykite.
Žingsnis 6
Gavau 8 porcijas. Šaukite į orkaitę 45-50 minučių 180-190 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos