Blauzdelė sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Blauzdelė sojų padaže

Kiaulienos nugarinė paprastai siejama su vokiečių, čekų ir lenkų virtuve. Jis kepamas orkaitėje, verdamas aluje, gaminamas iš kiaulienos zelts ir saltison. Jei pabandysite gaminti kiaulienos nugarinę sojų padaže, tradicinis receptas sužibės naujai ir įgis rytietiškos virtuvės natų. O jei į sojų padažo ir prieskonių marinatą įpilsite acto, mėsa taps ne tik kvapnesnė, bet ir minkštesnė bei sultingesnė.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdelė sojų padaže Žingsnis 1
Įdarykite kumštį česnaku. Aštriu peiliu padarykite negilius įpjovimus nugarinės paviršiuje. Įdarykite mėsą, o skylutes užpildykite česnako skiltelėmis.

Žingsnis 2

Blauzdelė sojų padaže Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Tam inde sumaišykite druską, sojų padažą, adžiką, obuolių actą, medų, žoleles ir maltus juoduosius pipirus.

Žingsnis 3

Blauzdelė sojų padaže Žingsnis 3
Marinuokite kumpį. Vieną kepimo rankovės kraštą suriškite tvirta virvele arba pritvirtinkite spaustuku. Į vidų įdėkite kiaulienos nugarinę ir užpilkite marinatu. Kitą rankovės galą suriškite ir tolygiai paskirstykite marinatą. Kad kepant nugarinė išliktų minkšta ir mėsa geriau sūrėtų, įdėkite ją į šaldytuvą ir palikite rankovėje marinuotis 5 valandas.

Žingsnis 4

Blauzdelė sojų padaže Žingsnis 4
Iškepkite kastinį orkaitėje. Mėsai pasimarinavus, įdėkite kiaulieną į rankovę karščiui atsparioje formoje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją formą su nugarine. Kepkite mėsą apie 2 valandas, kol visiškai iškeps. Kuo didesnė nugarinė, tuo ilgiau reikės kepti.

Žingsnis 5

Blauzdelė sojų padaže Žingsnis 5
Apkepkite nugarinę ir baigkite kepti. Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos atsargiai išimkite formą su kepsniu iš orkaitės. Perpjaukite ir atidarykite rankovę ir grąžinkite mėsą į orkaitę, kad apskrustų. Išimkite nugarinę iš orkaitės, visiškai ištraukite ją iš rankovės ir padėkite į plokščią lėkštę ar lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos