Publikavimo data: 2024-05-01
Blauzdelė sojų padaže
Kiaulienos nugarinė paprastai siejama su vokiečių, čekų ir lenkų virtuve. Jis kepamas orkaitėje, verdamas aluje, gaminamas iš kiaulienos zelts ir saltison. Jei pabandysite gaminti kiaulienos nugarinę sojų padaže, tradicinis receptas sužibės naujai ir įgis rytietiškos virtuvės natų. O jei į sojų padažo ir prieskonių marinatą įpilsite acto, mėsa taps ne tik kvapnesnė, bet ir minkštesnė bei sultingesnė.
Žingsnis 1
Įdarykite kumštį česnaku. Aštriu peiliu padarykite negilius įpjovimus nugarinės paviršiuje. Įdarykite mėsą, o skylutes užpildykite česnako skiltelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Tam inde sumaišykite druską, sojų padažą, adžiką, obuolių actą, medų, žoleles ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Marinuokite kumpį. Vieną kepimo rankovės kraštą suriškite tvirta virvele arba pritvirtinkite spaustuku. Į vidų įdėkite kiaulienos nugarinę ir užpilkite marinatu. Kitą rankovės galą suriškite ir tolygiai paskirstykite marinatą. Kad kepant nugarinė išliktų minkšta ir mėsa geriau sūrėtų, įdėkite ją į šaldytuvą ir palikite rankovėje marinuotis 5 valandas.
Žingsnis 4
Iškepkite kastinį orkaitėje. Mėsai pasimarinavus, įdėkite kiaulieną į rankovę karščiui atsparioje formoje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją formą su nugarine. Kepkite mėsą apie 2 valandas, kol visiškai iškeps. Kuo didesnė nugarinė, tuo ilgiau reikės kepti.
Žingsnis 5
Apkepkite nugarinę ir baigkite kepti. Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos atsargiai išimkite formą su kepsniu iš orkaitės. Perpjaukite ir atidarykite rankovę ir grąžinkite mėsą į orkaitę, kad apskrustų. Išimkite nugarinę iš orkaitės, visiškai ištraukite ją iš rankovės ir padėkite į plokščią lėkštę ar lėkštę.
Kategorijos