Blauzdelė su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Blauzdelė su kopūstais

Kiaulienos sprandinė su troškintais raugintais kopūstais yra Vokietijos alaus šventės "Oktoberfest" patiekalas. Pagal geriausias bavariškas tradicijas nugarinė mirkoma aluje, tada verdama ir kepama orkaitėje. Kmynai ir čiobreliai kastinio su raugintais kopūstais recepte suteikia klasikinio vokiško garnyro skonį, o tamsus alus ir medus sukuria gardžią rudą mėsos plutelę ir nepakartojamą skonį. Keptą kastinį su kopūstais galite pasigaminti namuose ir sukurti tikrą "Oktoberfest" atmosferą savo svečiams.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdelė su kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Tamsiame aluje ištirpinkite druską, sudėkite česnaką, lauro lapą, kmynus. Į marinatą supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite kumpius taip, kad jie būtų visiškai apsemti skysčio. Palikite mėsą marinuotis vėsioje vietoje bent 1 valandą.

Žingsnis 2

Blauzdelė su kopūstais Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite raugintus kopūstus. Suberkite cukrų, druską, pipirus ir išmaišykite. Maišydami palaikykite kopūstus ant didelės ugnies 5-7 minutes. Tada sumažinkite ugnį, į kopūstus įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus vandens ir uždenkite dangčiu. Troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies apie 15 minučių, tada nuimkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Blauzdelė su kopūstais Žingsnis 3
Keptuvę su kumpiais ir marinatu statykite ant ugnies ir užvirinkite. Į sultinį suberkite cukrų, druską, kvapiuosius pipirus ir juoduosius pipirus. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1 valandą, kol mėsa išvirs.

Žingsnis 4

Blauzdelė su kopūstais Žingsnis 4
Dubenėlyje sumaišykite maltus juoduosius pipirus ir maltus čiobrelius. Iš sultinio išimkite kumpius ir apvoliokite juos prieskonių mišinyje. Į kepimo indą sudėkite raugintus kopūstus ir ant viršaus uždėkite nugarinę.

Žingsnis 5

Blauzdelė su kopūstais Žingsnis 5
Ištirpinkite medų tamsiame aluje ir užpilkite mišinį ant kankorėžių. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir įdėkite į ją formą. Kepkite apie 10 minučių, tada vėl užpilkite alaus ir medaus mišiniu ir palikite kepti dar 10 minučių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos