Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis

Kiaulienos sprandinės vyniotinis populiarus ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip naminis dešrelių pakaitalas. Kiaulienos sprandinės vyniotinio receptas siūlo įvairius gaminimo būdus: mėsos vyniotinį galima virti maistinėje plėvelėje, kepti orkaitėje folijoje arba kepimo maišelyje. Privalomas ir visiems variantams bendras žingsnis po žingsnio kiaulienos nugarinės vyniotinio gaminimo recepto etapas yra marinatas, kurio pagrindą sudaro įvairūs prieskoniai.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Garstyčios
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Česnako skilteles išspauskite ir sumaišykite su garstyčiomis bei alyvuogių aliejumi. Įberkite druskos, cukraus, smulkinto lauro lapo, paprikos, raudonųjų ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir palaukite kelias minutes, kol druska ir cukrus ištirps.

Žingsnis 2

Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Marinatu gerai įtrinkite nugarinę ir įsitikinkite, kad ji tolygiai pasidengė prieskonių mišiniu. Stipriai suvyniokite vyniotinį palei išilginę ašį, t. y. palei kaulo liniją, ir suriškite virvele. Įdėkite suktinuką į indą su marinatu, kelis kartus apverskite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 1 valandai.

Žingsnis 3

Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis Žingsnis 3
Paruoškite raktikaulį. Marinuotą mėsą suvyniokite į maistinę plėvelę, foliją arba kepimo maišelį. Vėl suriškite mėsą maistine plėvele ir kepimo maišelyje dantų krapštuku padarykite keletą skylučių. Puode su folijoje suvyniotu vyniotiniu užvirinkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 valandos. Kepkite vyniotinį folijoje arba folijos pakete apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos