Publikavimo data: 2024-04-28
Blauzdelė su garstyčiomis ir marinuotomis daržovėmis
Kiaulienos sprandinės vyniotinis populiarus ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip naminis dešrelių pakaitalas. Kiaulienos sprandinės vyniotinio receptas siūlo įvairius gaminimo būdus: mėsos vyniotinį galima virti maistinėje plėvelėje, kepti orkaitėje folijoje arba kepimo maišelyje. Privalomas ir visiems variantams bendras žingsnis po žingsnio kiaulienos nugarinės vyniotinio gaminimo recepto etapas yra marinatas, kurio pagrindą sudaro įvairūs prieskoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Česnako skilteles išspauskite ir sumaišykite su garstyčiomis bei alyvuogių aliejumi. Įberkite druskos, cukraus, smulkinto lauro lapo, paprikos, raudonųjų ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir palaukite kelias minutes, kol druska ir cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Marinatu gerai įtrinkite nugarinę ir įsitikinkite, kad ji tolygiai pasidengė prieskonių mišiniu. Stipriai suvyniokite vyniotinį palei išilginę ašį, t. y. palei kaulo liniją, ir suriškite virvele. Įdėkite suktinuką į indą su marinatu, kelis kartus apverskite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 1 valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite raktikaulį. Marinuotą mėsą suvyniokite į maistinę plėvelę, foliją arba kepimo maišelį. Vėl suriškite mėsą maistine plėvele ir kepimo maišelyje dantų krapštuku padarykite keletą skylučių. Puode su folijoje suvyniotu vyniotiniu užvirinkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 valandos. Kepkite vyniotinį folijoje arba folijos pakete apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos