Publikavimo data: 2024-05-25
Blauzdelė su raugintais kopūstais
Kiauliškasis kaulas - tai užpakalinio arba priekinio kumpio dalis, besiribojanti su keliu arba alkūne. Pardavėjai retai nurodo, ar kumpis paimtas iš priekinės, ar iš užpakalinės galūnės, todėl reikia žinoti, kaip pasirinkti. Užpakalinį kumpį galima atskirti pagal didesnį svorį ir mažiau riebalų, jis tinka antriesiems patiekalams. Šiame raugintų kopūstų kumpio recepte jis ir bus naudojamas. Priekinis kastinys yra riebesnis, sultingesnis, bet ir kaulėtas, todėl tinka šaltibarščiams arba sriubai.
Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Pamirkykite česnaką druskoje, padarykite mėsoje kelis įpjovimus ir įdėkite skilteles. Įdėkite nugarinę į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Įdėkite visą svogūną, lauro lapą, pipirus ir virkite nugarinę ant silpnos ugnies 90 minučių, reguliariai nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Apkepkite kopūstus. Susmulkinkite svogūną ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi 10 minučių, kol taps skaidrus. Tada sudėkite kopūstus, supilkite 10 valgomųjų šaukštų kiaulienos sultinio ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite kastinį. Sumaišykite sojų padažą su pipirais ir garstyčiomis. Į kepimo formą įdėkite foliją, ant jos sudėkite kopūstus, ant viršaus - nugarinę ir užpilkite padažu. Formą 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos