Publikavimo data: 2024-05-01
Blauzdelė su želatina
Blauzdelės su želatina - labai skanus ir "puošnus" užkandis, kurį galima patiekti per šventines vaišes. Patiekalui užpilti galima naudoti nugarines ir priekines blauzdas. Jie skiriasi tik mėsos kiekiu, o želė savybės yra vienodos. Į receptą įtraukiamos ryškios daržovės ir prieskoninės žolelės, kurios papildo vyniotinių skonį ir papuošia patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite kankorėžius. Sudėkite kumpius į katilą arba gilų puodą. Sudėkite svogūnus, morkas, lauro lapus, druską ir juodųjų pipirų žirnelius. Užpilkite vandeniu ir virkite 1,5-2 valandas, kol mėsa suminkštės, nugriebkite putas. Po virimo sultinio nenusunkite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Iš sultinio išimkite nugarinę ir daržoves. Šiek tiek atvėsinkite kepsnius, pašalinkite odą ir mėsą. Pašalinkite riebalus ir odą - jų neprireiks. Virtas daržoves supjaustykite apskritimais ir sudėkite į formą kartu su mėsa. Šiltą sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Supilkite želatiną ir palikite 5 minutes išbrinkti. Išmaišykite, kad visiškai ištirptų. Mėsą ir daržoves užpilkite sultiniu. Papuoškite patiekalą petražolėmis. Padėkite cholodets į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų.
Kategorijos