Publikavimo data: 2024-04-28
Blauzdos aluje
Bavariška blauzda aluje yra tradicinis vokiškas patiekalas. Geriau naudoti nugarines kiaulienos blauzdas, nes jos yra mėsingesnės. Tamsus alus taip pat naudojamas tam, kad patiekalas įgautų sodrų skonį ir pikantiškumą. Nugarinė pirmiausia verdama aluje ir vištienos sultinyje, o paskui kepama orkaitėje aromatingame alaus padaže. Čekijos nacionalinėje virtuvėje šis patiekalas vadinamas Veprevo kolence.
Žingsnis 1
Išvirkite kankorėžius. Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais. Sudėkite juos į didelį puodą. Supilkite 1,5 litro alaus, sultinį, svogūnus ir česnakus. Uždenkite dangčiu, užvirkite ir virkite 1,5-2 valandas. Po virimo skysčio neišpilkite.
Žingsnis 2
Iškepkite kastinį. Kepimo indą ištepkite sviestu. Įdėkite į jį blauzdas. Dėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 3
Kol kepa kastinys, paruoškite padažą. Į likusį kepimo skystį įpilkite acto ir virkite ant vidutinės ugnies, kol skystis sumažės iki klampaus padažo (apie 40-60 min.).
Kategorijos