Blauzdos aluje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Blauzdos aluje

Bavariška blauzda aluje yra tradicinis vokiškas patiekalas. Geriau naudoti nugarines kiaulienos blauzdas, nes jos yra mėsingesnės. Tamsus alus taip pat naudojamas tam, kad patiekalas įgautų sodrų skonį ir pikantiškumą. Nugarinė pirmiausia verdama aluje ir vištienos sultinyje, o paskui kepama orkaitėje aromatingame alaus padaže. Čekijos nacionalinėje virtuvėje šis patiekalas vadinamas Veprevo kolence.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdos aluje Žingsnis 1
Išvirkite kankorėžius. Pagardinkite kepsnius druska ir pipirais. Sudėkite juos į didelį puodą. Supilkite 1,5 litro alaus, sultinį, svogūnus ir česnakus. Uždenkite dangčiu, užvirkite ir virkite 1,5-2 valandas. Po virimo skysčio neišpilkite.

Žingsnis 2

Blauzdos aluje Žingsnis 2
Iškepkite kastinį. Kepimo indą ištepkite sviestu. Įdėkite į jį blauzdas. Dėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 3

Blauzdos aluje Žingsnis 3
Kol kepa kastinys, paruoškite padažą. Į likusį kepimo skystį įpilkite acto ir virkite ant vidutinės ugnies, kol skystis sumažės iki klampaus padažo (apie 40-60 min.).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos