Publikavimo data: 2024-05-26
Blauzdos ant grotelių
Jei nuobodžiauja įprasti kebabai, kepkite kiaulienos nugarinę ant grotelių. Tai puiki dingstis pasikviesti draugus į sodybą ar kaimą ir gerai pailsėti prie ugnies su kvapnia mėsa. Kepsnys yra Rytų Europos virtuvės dalis, kur nė viena alaus šventė neapsieina be kiaulienos kepsnio kepimo. Yra daugybė kepimo receptų: ant žarijų, orkaitėje, maiše, aluje ir t. t. Iškeptą nugarinę galima patiekti su troškintais kopūstais, bulvių koldūnais ir bokalu putojančio pilstomo alaus.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite nugarinę į puodą. Užpilkite vandeniu. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Įberkite druskos ir lauro lapą. Virkite 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite kečupą, sojų padažą, garstyčias ir pipirus. Virtą kumpį kruopščiai aptepkite padažu.
Žingsnis 3
Iškepkite kauliuką. Kepkite nugarinę ant grotelių 20 minučių, kol gražiai apskrus, retkarčiais apversdami.
Kategorijos