Publikavimo data: 2024-04-28
Blauzdos butelyje
Naminis mėsos užkandis - zelts - paprastai ruošiamas plastikiniame butelyje iš įvairių rūšių mėsos, pridedant želatinos. Tačiau jei zelts ruošite iš kumpio, pramoninę želatiną pakeis kiaulienos oda, kurioje yra šio natūralaus komponento. Kastinio butelyje receptas išsamiai paaiškins, kaip tinkamai pasigaminti naminį skanėstą iš kiaulienos, po kurio nenorėsite išbandyti gamyklinės dešros.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite mėsą, odą ir kaulus į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite sultinį ir nugriebkite susidariusias putas. Morkas ir svogūnus supjaustykite stambiais gabalais ir sudėkite į sultinį. Įdėkite lauro lapą, raudonėlio žirnelius pipirų, druskos, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas. Iš sultinio išimkite mėsos ir odos gabalėlius į atskirą indą ir atvėsinkite. Leiskite sultiniui atvėsti ir kruopščiai perkoškite.
Žingsnis 2
Sudėkite prieskonius. Česnaką išspauskite ir sumaišykite su maltais juodaisiais pipirais. Šį mišinį sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite. Mėsą su pipirais ir česnakais sudėkite į plastikinį butelį ir užpilkite sultiniu. Paspauskite butelį, kad sultinys ir mėsa tolygiai pasiskirstytų butelyje.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Uždenkite butelio angą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kol sultinys visiškai sutirštės. Atsargiai perpjaukite butelį žirklėmis ir išimkite paruoštus žalumynus iš kastinio.
Kategorijos