Publikavimo data: 2024-05-26
Blauzdos kepimas tandūro keptuvėje
Tandyr - tai senovinė rytietiška krosnelė šiuolaikinėje versijoje. Tokiame įrenginyje patiekalai būna ne tik skanesni, bet ir sveikesni. Tanderoje kepti šonkauliukai įgauna ypatingą skonį, maksimaliai išsaugo mikroelementus, o svarbiausia - iškepa daug greičiau nei orkaitėje. Mėsa būna sultinga, su rudai traškia plutele. Receptas kuo paprasčiausias: nugarinė marinuojama, suvyniojama į foliją ir kepama tandūro kepsninėje.
Žingsnis 1
Marinuokite kumpius. Sumaišykite sojų padažą, adžiką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, rozmariną ir čiobrelius. Mišiniu aptepkite kumpius ir palikite šaldytuve 8 valandoms.
Žingsnis 2
Kepkite kepsnius tandūro keptuvėje. Išlydykite tanderoje. Marinuotus kepsnius apibarstykite česnakais. Kiekvieną suvyniokite į foliją. Kepkite tandūro keptuvėje 40-50 minučių. Likus dvidešimčiai minučių iki kepimo pabaigos foliją išvyniokite, kad apskrustų.
Kategorijos