Publikavimo data: 2024-05-01
Blauzdos lėtoje viryklėje
Kad kiaulienos nugarinė būtų minkšta ir švelni, mėsą reikia ilgai termiškai apdoroti. Vokiečių virtuvėje kiaulienos nugarinė verdama, o Čekijoje pagal tradicinį receptą kepama orkaitėje. Tačiau skanią sultingą mėsą su žolelėmis ir prieskoniais galima iškepti ir daugiafunkcinėje keptuvėje. Šio modernaus prietaiso nereikia iš anksto įkaitinti, todėl jis padės išvengti nereikalingo karščio virtuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite raktikaulį. Išimkite iš vandens išmirkytą kumštį ir gerai nusausinkite rankšluosčiu. Aštriu peiliu supjaustykite odą rombais. Visas nugarinės puses kruopščiai aptepkite adžika. Sumaišykite druską su maltais juodaisiais pipirais ir džiovintais bazilikais ir apibarstykite adžiką. Padėkite kastinį ant didelio folijos lakšto ir kruopščiai suvyniokite 2 sluoksniais.
Žingsnis 2
Kepkite kugelį multicooker keptuvėje. Įdėkite kepsnį į multicookerį, uždarykite dangtį, pasirinkite režimą "Kepti" ir nustatykite laikmatį 2,5 valandos. Kas 30-40 minučių apverskite kugelį iš kitos pusės, kad jis tolygiai iškeptų. Tada išimkite jį iš multicookerio ir išvyniokite foliją.
Kategorijos