Blauzdos svogūnų lukštuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Blauzdos svogūnų lukštuose

Svogūnų lukštuose virtas kastinys - skanus mėsos patiekalas. Jis tinka ir šiltas, ir kaip šaltas užkandis. Šviežia nugarinė turi būti šiek tiek rausvo atspalvio, oda neturi būti geltona ar su dėmėmis, įprasta kiaulienos odos spalva yra švelniai kreminė, beveik balta. Geriau nepirkti ryškiai raudonos mėsos. Jauno gyvulio lašinių sankaupos paprastai būna baltos spalvos, o seno gyvulio - geltonos, lašiniai tolygiai išsidėstę.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdos svogūnų lukštuose Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį su svogūnų lukštais. Perkelkite lukštus į didelį gilų puodą, kuriame virsite kastinį. Pripilkite vandens ir įberkite druskos. Uždėkite ant ugnies ir užvirkite. Į puodą įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius.

Žingsnis 2

Blauzdos svogūnų lukštuose Žingsnis 2
Kiaulienos nugarinę išvirkite lupenose. Įdėkite kiaulienos nugarinę į karštą vandenį. Pageidautina, kad jis būtų visiškai panardintas į skystį, nes virimo metu jį reikės 1-2 kartus apversti. Užvirkite. Tuomet puodą uždenkite dangčiu, užkaitinkite ant mažos ugnies ir virkite nugarinę 90 minučių.

Žingsnis 3

Blauzdos svogūnų lukštuose Žingsnis 3
Sudėkite česnaką ir baigkite kepti. Paruoštą kumpį atvėsinkite vandenyje. Taip mėsa patamsėja. Tada išimkite ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite drėgmės perteklių. Visas puses aptepkite smulkintu česnaku. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos