Publikavimo data: 2024-04-03
Blauzdos svogūnų lukštuose
Svogūnų lukštuose virtas kastinys - skanus mėsos patiekalas. Jis tinka ir šiltas, ir kaip šaltas užkandis. Šviežia nugarinė turi būti šiek tiek rausvo atspalvio, oda neturi būti geltona ar su dėmėmis, įprasta kiaulienos odos spalva yra švelniai kreminė, beveik balta. Geriau nepirkti ryškiai raudonos mėsos. Jauno gyvulio lašinių sankaupos paprastai būna baltos spalvos, o seno gyvulio - geltonos, lašiniai tolygiai išsidėstę.
Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį su svogūnų lukštais. Perkelkite lukštus į didelį gilų puodą, kuriame virsite kastinį. Pripilkite vandens ir įberkite druskos. Uždėkite ant ugnies ir užvirkite. Į puodą įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius.
Žingsnis 2
Kiaulienos nugarinę išvirkite lupenose. Įdėkite kiaulienos nugarinę į karštą vandenį. Pageidautina, kad jis būtų visiškai panardintas į skystį, nes virimo metu jį reikės 1-2 kartus apversti. Užvirkite. Tuomet puodą uždenkite dangčiu, užkaitinkite ant mažos ugnies ir virkite nugarinę 90 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite česnaką ir baigkite kepti. Paruoštą kumpį atvėsinkite vandenyje. Taip mėsa patamsėja. Tada išimkite ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite drėgmės perteklių. Visas puses aptepkite smulkintu česnaku. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Kategorijos