Publikavimo data: 2025-08-17
Blauzdų mėsos sultinys
Apie tris valandas padaže su daržovėmis troškinta mėsa įgauna nenusakomą skonį, minkštumą ir apetitą žadinantį kvapą. Tai labai paprastas ir skanus patiekalas, tinkantis ne tik vakarienei, bet ir šventei. Sriuba iš kumpio gaunasi ne tik soti ir maistinga, bet ir soti bei kvapni. Jautienos sriubą galima ruošti su įvairiomis daržovėmis ir grūdais. Iš minimalaus kiekio paprastų ingredientų gausite sotų ir aromatingą patiekalą. O jei jautieną gaminsite su grikiais, patiekalas taps ne tik sotus, bet ir dietinis.
Žingsnis 1
Peiliu kruopščiai nuvalykite kotą ir nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Vištieną taip pat nuplaukite. Nulupkite ir nuplaukite daržoves.
Žingsnis 2
Viską sudėkite į puodą, užpilkite dideliu kiekiu vandens ir užvirinkite. Kai užvirs, nuimkite putas ir sumažinkite kaitrą iki žemiausios temperatūros. Virkite 5 valandas, retkarčiais nugriebdami putas.
Žingsnis 3
Kai mėsa išvirs ir sultinys bus gausus, išimkite mėsą, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite į lėkštes. Prie mėsos tokiu pat būdu pridėkite morkas ir svogūnus.
Žingsnis 4
Sūdykite sultinį ir įspauskite į jį česnaką. Jei sultinys atvėso, užvirinkite jį ir tuoj pat išjunkite. Palikite česnaką išsiskirti maždaug 5 minutes ir nukoškite. Supilkite sultinį į lėkštes. Leiskite atvėsti ir padėkite šaltoje vietoje, kad sustingtų.
Kategorijos