Publikavimo data: 2024-01-06
Žuvies sultinys receptas
Jei norite pasigaminti skanų žuvies sultinį, naudokite mūsų receptą. Jame žingsnis po žingsnio aprašyta, kaip virti žuvį ir kokią skerdenos dalį naudoti, kad patiekalas būtų sotus ir aromatingas. Taip pat sužinosite, kuriuo virimo etapu sūdyti sultinį. Virimui geriau naudoti ešerius, lydekas arba sterkus. Tačiau jei nuspręsite virti sultinį iš raudonųjų veislių žuvų, patiekalas bus dar skanesnis. Norėdami sutaupyti, naudokite lašišos sriubos rinkinį. Prieš gamindami jį atitirpinkite.
Žingsnis 1
Jei žuvis užšaldyta, prieš tai ją atitirpinkite. Atskirkite filė nuo žuvies. Išimkite žiaunas ir akis. Nuplaukite galvą, stuburą ir pelekus. Nuvalykite svogūnus, morkas ir česnakus. Nuplaukite juos ir prieskonines žoleles. Tada supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Pradėkite virti žuvies sultinį. Į puodą supilkite vandenį. Po to į puodą įdėkite stuburą, galvą ir pelekus. Sudėkite svogūnus, morkas. Į vandenį sudėkite pipirų žirnelius, česnaką, žoleles ir lauro lapą. Kol kas nesūdykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Įsitikinkite, kad žuvų atsargos yra skaidrios. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Nugriebkite putas. Virkite dar 30 minučių. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos, sultinį reikia pasūdyti.
Žingsnis 4
Išimkite žuvį ir daržoves. Tam naudokite gremžtuką. Sultinį perkoškite per sietelį arba sūrmaišį. Mėsą galima atskirti nuo kaulų ir grąžinti į puodą.
Žingsnis 5
Grąžinkite skaidrią atsargą į kaitlentę. Užvirinkite. Išjunkite ugnį. Kaip matote, išvirti visai nesunku. jei nenorite vargti su žuvimi, parduotuvėje nusipirkite paruoštų sriubos rinkinių. Atvėsusį sultinį 48 valandas laikykite šaldytuve arba užšaldykite. Jį galite naudoti sriubai, padažui ar sultiniui gaminti.
Žingsnis 6
Norėdami patiekalą patiekti efektyviai, įberkite džiūvėsėlių ir smulkintų žolelių. Duonos džiūvėsėlių galite nusipirkti parduotuvėje. Svarbiausia, kad jie nebūtų aštrūs. Arba pasiruoškite naminių džiūvėsėlių. Tam supjaustykite duoną, sudėkite ją ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 C temperatūros orkaitę.
Kategorijos